Kittenbeleid

Leia en Cas

Onze kittens worden met veel zorg en liefde opgevoed. Wij zien ze als onze kinderen en daarom staan we er ook op dat de nieuwe eigenaren hen niet vrij buiten laten lopen. Uiteraard mogen ze wel buiten aan een leibandje, in een afgesloten (cat-proof!) tuin of in een kattenren.

Onze kittens verhuizen enkel naar mensen die al een kat hebben of die 2 kittens tegelijkertijd in huis willen nemen. Dit om de simpele reden dat een kat een sociaal dier is en dat de meeste katten daarom een soortgenootje erg op prijs stellen. Uiteraard zijn er, zoals altijd, uitzonderingen.

Wij werken niet met een wachtlijst, maar geïnteresseerden mogen ons natuurlijk op elk moment contacteren zodat we hen op de hoogte kunnen brengen als er een poes zwanger is of als er kittens geboren zijn.

Onze poezen worden, vooraleer ze gedekt mogen worden, steeds getest op FIV, FeLV en HCM (echo). Daarnaast zijn ze ook vrij van PKD via DNA en/of echo. Van de katers waar zij naartoe gaan op dekking eisen we uiteraard hetzelfde. Alle testresultaten kunnen steeds ingekeken worden tijdens het kittenbezoek.

Onze kittens worden geboren in de woonkamer en groeien er ook in op. Op deze manier wennen ze aan de geluiden van het dagelijks leven en worden ze ook optimaal gesocialiseerd. De kittens mogen bezoek krijgen van zodra ze ongeveer 6 weken zijn. Op deze leeftijd is het voor ons mogelijk om al iets te zeggen over hun karakter en kunnen we meestal ook al bepalen welke kittens we zelf in observatie willen houden. Vanaf dit moment kunnen de kittens dan ook gereserveerd worden. Reservatie gebeurt alleen na een persoonlijk kennismakingsgesprek en om de reservatie te garanderen, vragen we een aanbetaling van € 150,00.

De kittens mogen verhuizen als ze 15-16 weken zijn. Dit is enerzijds nodig voor een goede socialisatie en anderzijds zodat onze dierenarts, bij de poesjes, ongeveer 2 weken na de castratie nog even kan controleren of de wonde goed geneest. Als onze kittens verhuizen, zijn ze, naast gecastreerd, ook 2x gevaccineerd, gechipt en uiteraard worm- en vlovrij. Indien een kitten naar het buitenland verhuist, wordt het, op kosten van de toekomstige eigenaren, gevaccineerd voor rabiës en mag het pas 3 weken na deze vaccinatie verhuizen.

Wij brengen de kittens zelf naar hun nieuwe personeel. Zo kunnen we zien waar ze terecht komen en beperken we de verhuisstress tot een minimum. Alle kittens worden bij verhuis vergezeld van de nodige papieren (stamboom van Felis Belgica (FIFe), Europees paspoort, testresultaten van de ouders, garantiecertificaat, …) en een leuk kittenpakketje.

Als een kat die bij ons geboren is om een of andere reden niet meer bij zijn huidige eigenaren kan blijven, vragen wij altijd om eerst contact op te nemen met ons en de kat niet te herplaatsen zonder dat wij ervan op de hoogte zijn. Wij zoeken graag mee naar een nieuw gouden mandje.

DSC01780 (2)